Головна » 2016 » Листопад » 19

Тиждень толерантності в Бросківській ЗОШ!

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдськи хморальних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників навчально-виховного процесу з 14 по 18 листопада 2016 року в Бросківській ЗОШ психологічною службою школи було організовано та проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.

Кожен день протягом тижня був тематичним та не схожим на інші.

Так, Понеділок 14 листопада пройшов під назвою День взаєморозуміння та дружби, колір дня був синій, що в психології означає оптимізм і спокій, пригнічує агресивність і руйнівні емоції. День розпочався з акції "Обійму безкоштовно", в ході якої волонтери зустрічали всіх учасників навчально-виховного процесу дружніми обіймами. Ця акція так сподобалася учням, що отримала продовження на перервах. На загальношкільній лінійці учнів школи соціальним педагогом була надана інформація щодо принципів толерантності та озвучено план основних акції та кольорів на цілий тиждень. Також на перервах учні мали можливість пройти самотестування "Який ти друг" та на місці підрахувавши бали ознайомитися з результатами.

 Вівторок 15 листопада "День посмішки і гарного настрою" розпочався з дому кожного учня і вчителя, адже необхідно було підібрати в одязі чи аксесуарах жовтий колір, який в психології означає позитив, оптимізм, сприяє появі позитивних емоції, віру в щасливе майбутнє. Також на перервах всі бажаючі мали змогу прийняти участь у фотоконкурсі "Подаруй світу посмішку".

Середа 16 листопада офіційно вважається Днем толерантності. Символом дня був зелений колір, який в психології означає безконфліктність, комфорт ніжність, оздоровлення. В фойе першого поверху були вивішені «Гімн толерантності» та «Рецепт толерантності», також була проведена акція "Створи квітку толерантності", де всі бажаючі писали на пелюстках риси толерантної людини.

 

Четвер 17 листопада пройшов під назвою День відкритості, колір дня був білий, який в психології означає відкритість, чесність, благородство, чистоту. На першому поверсі було вивішено символічний паркан "Я хотів би сказати..." де кожен відверто міг поділитися власними думками, які мав на той момент.

Завершився тиждень у п'ятницю 18 листопада Днем «Ми різні – ми разом!». Колір дня - червоний, який в психології означає активність, збуджує психіку людини, пробуджує в неї бажання діяти і просто піднімає настрій. Протягом дня на перервах лунала музика різних народів світу. А у фойє школи було проведено флешмоб «Візьмемося за руки», під час якого діти та дорослі бралися за руки, об'єднавшись у велику родину, та посилали один одному дружні рукопожаття та посмішки.

Також протягом Тижня психологом та соціальним педагогом школи проводились години спілкування з учнями «Толерантна особистість», «Хто така толерантна людина», «Толерантність – це …»

Переглядів: 268 | Додав: broskaschool75 | Дата: 19.11.2016 | Коментарі (0)