Головна » 2017 » Березень » 02

Тиждень рідної мови

Уже традиційно в Бросківській ЗОШ проходить Тиждень рідної мови. Найрізноманітніші заходи тривають упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, класні години.

 

З нагоди відкриття тижня рідної мови пройшла загальношкільна лінійка, на якій в.о. директора школи Водзяновська А.П. урочисто оголосила про відкриття тижня, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить цікавою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад мов Ізмаїльщини.

Метою усіх проведених заходів було донести до учнів красу і багатство мов Бессарабського краю, формувати відчуття краси рідної мови, розвивати мовленнєві здібності, збагачувати словниковий запас, виховувати повагу та любов до мов, розуміння їх краси і необхідності для нашого життя.

 

Для учнів середньої та старшої школи під керівництвом Клопот С.Б. та Янсон Л.З. були проведені «Мовний тест», Конкурс читців та конкурс малюнків до народних казок, літературні вікторини, які дали можливість перевірити знання, ерудицію школярів, а для когось це була можливість дізнатися щось нове. Одинадцятикласники підготували конкурс «Проба пера» у якому взяли участь учні п’ятих класів.

Цікаво пройшли змагання під час мовно-літературного КВК між учнями 5-А, 5-Б класів та 8-А, 8-Б класів. У конкурсі «Грамотій» прийняло участь 180 учнів. Переможців звісно, чекає нагорода.

Отож, ніколи не забувайте рідної мови, адже чим більше на землі буде мов, тим різноманітнішим буде життя на планеті.

Переглядів: 272 | Додав: broskaschool75 | Дата: 02.03.2017 | Коментарі (0)

Герої не вмирають

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. В Бросківській ЗОШ також пройшов ряд заходів до Дня Героїв Небесної Сотні. Вчителі провели урочисту лінійку, ряд виховних годин присвячених саме тим хто віддав життя, щоб змінити хід історії в нашій державі.

 

Також учням показала ряд відео кліпів, в яких висвітлюються події тих днів на Майдані Незалежності. Всі ті страждання, ту тяжбу яку пронесли Герої України під час славної Революції Гідності.

Пам’ятаємо.

Переглядів: 357 | Додав: broskaschool75 | Дата: 02.03.2017 | Коментарі (0)