19 грудня- Свято Миколая .

В Україні передусім це дитяче свято, яке чекають з нетерпінням, очікуючи подарунки.                                                        Завітав Святий Миколай і до Бросківської ЗОШ з самого ранку -  під час проведення робочої лінійки, привітавши дітвору середньої та старшої школи.    

                                                                                                                        Заважала йому тільки  Ябеда, яка все хотіла розказати про погані вчинки школярів. Але Святий Миколай в кожній дитині завжди знаходить щось хороше, добре, тому всі отримали солодощі, навіть Ябеда, яка попросила пробачення у Господа і у всіх дітей.                                                                                                                                                                                                         До молодших учнів Святий Миколай завітав під час перших уроків.

   

                                                                                                                        Також варто відзначити, що в цей день, 19 грудня всім світом також відзначається і Міжнародний день допомоги бідним. В сучасні дні зявилась добра традиція – саме у день святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки.                                                                                                                                                                                                                                Група учнів школи під керівництвом старшокласників-волонтерів зібрала дарунки для Будинку малюків м.Ізмаїла і найближчим часом має їх вручити.                           

         ЗДНВР                                               Щербина М.С.

Переглядів: 302 | Додав: broskaschool75 | Дата: 20.12.2016 | Коментарі (0)

Тиждень правознавства

 

10 грудня 1948 року Організація Об'єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права людини і громадянина. У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особистих відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.

Важливо, щоб кожна людина знала свої права, щоб ці права стали цінністю, визнаною і державою, і суспільством. От і в Бросківській школі з 12 по 16 грудня проводився Всеукраїнський тиждень правових знань.

Розпочався він традиційно загальношкільною лінійкою – соціальним педагогом Малаховою М.В. було нагадано учням основні положення Конвенції ООН про права дитини.

Цікаво пройшла 14-15 грудня правова вікторина між учнями 9-10 класів, яку провели вчитель правознавства Усов С.В. та соціальний педагог Малахова М.В. Учні школи не лише показали уміння правильно та швидко відповідати на поставлені бліц-питання, а й вірно розв’язували юридичні задачі.

Тиждень правових знань не оминув і учнів початкових класів. Для учнів 3-х класів соціальним педагогом була проведена мульт вікторина «Права дітей в мультфільмах та казках».

Також класні керівники організували тематичні уроки, виховні години  на правову тематику, а практичним психологом Проскуріною І.В. і соціальним педагогом Малаховою М.В. були проведені години спілкування, направленні на підвищення обізнаності дітьми їх прав та обов'язків: «Знаємо права, виконуємо обов׳язки» (для учнів 2-х, 5-х класів), «Права та обов’язки дітей» (для учнів 6-х, 7-х класів).

Протягом всього тижня в шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка літератури з правової тематики: «Маю право  на  права».

 Дуже сподіваємося на те, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.

 

 

 

                                                                                                     Соціальний педагог Малахова М.В.           

Переглядів: 281 | Додав: broskaschool75 | Дата: 20.12.2016 | Коментарі (0)

Міс школи 2016!

24 і 25 листопада  в Бросківській ЗОШ проведено «Міс школи -2016» для 5-7 класів та 8-11 класів. Всіх конкурсантів було націлено на тему патріотизму і любові до українських звичаїв, традицій, чарівності українського вбрання. Головну увагу було приділено інтелектуальному конкурсу, де дівчата заздалегідь готували питання про рослинні символи України (5-7 класи) та питання з народознавства (9-11 класи). Дівчата виступали в образах «Мудрої дівчини», «Ольги Ярославівни», «Хуги-моховинки», «Мавки лісової», «Роксолани», а старша школа – «Оксани», «Катерини», «Проні Прокопівни», «Україночки». Яскравим був вихід в українському вбранні з обов´язковим захистом костюму.

   

Міс школи-2016 стали  -Баштаннік К.(5-Бкл.) і Бойченко Т.(10 клас), віце- міс –Щербина В.(7-Бкл.), Шпарко Н. (8-А кл.). Нагороджені титулами «Міс Талант» - Смілянська В.(6-Бкл.) і Черненко В.(8-Бкл.)   , «Міс Чарівність» -Лазарєва К.(5-А) і Храмцова Н.(9-Акл.), «Міс Вишуканість» - Гребенюк О.(6-Акл.) і Соловйова В.(9-Бкл.), «Міс Елегантність» - Мрочко В.(7-Акл.) і Грабарчук З. (11кл.). Окрасою конкурсу був виступ вокального колективу «Мрія».

Переглядів: 620 | Додав: broskaschool75 | Дата: 30.11.2016 | Коментарі (0)

Заходи до дня Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками

Сьогодні дуже часто ми чуємо про випадки скоєння насильства. Окремою великою темою є і насильство в сім'ї, від якого страждає чимала кількість жінок. Так, наприклад, в Україні, за даними дослідження, кожна друга жінка в Україні потерпає від насильства в сім'ї.

25 листопада світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Жорстоке поводження забирає більше життів і частіше перетворює жінок у інвалідів, ніж онкологія, малярія, дорожньо-транспортні пригоди та військові дії взяті разом.

Найприкріше те, що рамки насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків.

До Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками психологічною службою проведена акція «Біла стрічка», що є символом проти всіх форм насильства над жінками, випущено інформаційний дайджест «Міфи про домашнє насилля», проведено бесіди з старшокласниками.

 

 

Переглядів: 246 | Додав: broskaschool75 | Дата: 28.11.2016 | Коментарі (0)

"Запали свічку"

Пам'ять – нескінченна книга, у якій записано все: і життя людини, і життя країни. Та багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним. Особливо вражаючі сторінки, де смертельним шрифтом викарбовано слова: голод, голодомор.

  

З метою гідного вшанування пам´яті жертв вчиненого комуністичним та тоталітарним режимом геноциду Українського народу – Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні, в Бросківській ЗОШ черговим 8-А класом (кл. кер. Ніколаєва С.В.),  підготовлена інформація, з якою були ознайомлені учні 2-11 класів. Як спомин про тих, кого сьогодні немає серед нас, які померли страшною смертю, учні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. Актив учнівського самоврядування школи поклали квіти до пам’ятного знаку жертв голодоморів в Україні. Бібліотекарем Руснак Л.О.  в фойє школи організована експозиція «Минуле стукає в наші серця…». Згадуючи про трагічні сторінки історії українського народу, надіємось, що маленький вогник свічечки, залишиться в душах дітей, як пам'ять минулого.

 

 

Переглядів: 232 | Додав: broskaschool75 | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

Підтримаємо дівчат!

З 22 листопада до 25 листопада на сайті буде проходити голосування за претендентку на звання Міс школи.

Від кожного класу обрану дівчину-представника, яка буде змагатися за діадему першої дівчини в школі.

Список учасниць середньої школи (5 - 7 класи):

5-А Лазарева Катерина

5-Б Баштанник Катерина

6-А Грібенюк Ольга

6-Б Смелянська Вікторія

7 - А Мрочко Валерія

7-Б Щербина Валерія

Представниці від старшої школи (8 - 11 класи):

8-А Шпарко Наталія

8-Б Черненко Вікторія

9-А Храмцова Надія

9-Б Соловйова Вікторія

10кл Бойченко Тетяна

Грабарчук Зоряна 11 клас

Поспішайте підтримати своїх учасниць! Віддати за своїх дівчат голос можно на сайті школи в колонці зліва! Бажаємо гарного настрою!

 

 

 

Переглядів: 584 | Додав: broskaschool75 | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

Тиждень толерантності в Бросківській ЗОШ!

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдськи хморальних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників навчально-виховного процесу з 14 по 18 листопада 2016 року в Бросківській ЗОШ психологічною службою школи було організовано та проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.

Кожен день протягом тижня був тематичним та не схожим на інші.

Так, Понеділок 14 листопада пройшов під назвою День взаєморозуміння та дружби, колір дня був синій, що в психології означає оптимізм і спокій, пригнічує агресивність і руйнівні емоції. День розпочався з акції "Обійму безкоштовно", в ході якої волонтери зустрічали всіх учасників навчально-виховного процесу дружніми обіймами. Ця акція так сподобалася учням, що отримала продовження на перервах. На загальношкільній лінійці учнів школи соціальним педагогом була надана інформація щодо принципів толерантності та озвучено план основних акції та кольорів на цілий тиждень. Також на перервах учні мали можливість пройти самотестування "Який ти друг" та на місці підрахувавши бали ознайомитися з результатами.

 Вівторок 15 листопада "День посмішки і гарного настрою" розпочався з дому кожного учня і вчителя, адже необхідно було підібрати в одязі чи аксесуарах жовтий колір, який в психології означає позитив, оптимізм, сприяє появі позитивних емоції, віру в щасливе майбутнє. Також на перервах всі бажаючі мали змогу прийняти участь у фотоконкурсі "Подаруй світу посмішку".

Середа 16 листопада офіційно вважається Днем толерантності. Символом дня був зелений колір, який в психології означає безконфліктність, комфорт ніжність, оздоровлення. В фойе першого поверху були вивішені «Гімн толерантності» та «Рецепт толерантності», також була проведена акція "Створи квітку толерантності", де всі бажаючі писали на пелюстках риси толерантної людини.

 

Четвер 17 листопада пройшов під назвою День відкритості, колір дня був білий, який в психології означає відкритість, чесність, благородство, чистоту. На першому поверсі було вивішено символічний паркан "Я хотів би сказати..." де кожен відверто міг поділитися власними думками, які мав на той момент.

Завершився тиждень у п'ятницю 18 листопада Днем «Ми різні – ми разом!». Колір дня - червоний, який в психології означає активність, збуджує психіку людини, пробуджує в неї бажання діяти і просто піднімає настрій. Протягом дня на перервах лунала музика різних народів світу. А у фойє школи було проведено флешмоб «Візьмемося за руки», під час якого діти та дорослі бралися за руки, об'єднавшись у велику родину, та посилали один одному дружні рукопожаття та посмішки.

Також протягом Тижня психологом та соціальним педагогом школи проводились години спілкування з учнями «Толерантна особистість», «Хто така толерантна людина», «Толерантність – це …»

Переглядів: 266 | Додав: broskaschool75 | Дата: 19.11.2016 | Коментарі (0)

Консиліум «Адаптація п’ятикласників»

            16.11.16  в Бросківській ЗОШ  для класоводів, класних керівників та вчителів - предметників психологічною службою школи був проведений психолого-педагогічний консиліум «Адаптація 5-в», який допоміг педагогам враховувати психологічні особливості 10-11-річних школярів, проаналізувати проблеми, з якими учні стикаються в адаптаційний період, виробити шляхи їх подолання.

              

Переглядів: 208 | Додав: broskaschool75 | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

Тиждень української писемності та мови.

       9 листопада –День української писемності та мови , в Бросківській  ЗОШ розпочався святковою лінійкою, на якій звучало гарне українське слово, діти слухали пісні українських виконавців – Т.Петриненко, К.Бучинської .                                                                                           

                                                                                                              Діти нагадали про виникнення письма, що питання словянської писемності дуже складне і досі не розв’язане. Цікава інформація була про Нестора Літописця, батька української історії та словесності. В кінці лінійки кожен клас отримав мовні обов’язки учнів, які будуть опрацьовані на виховних годинах.

                           

Переглядів: 249 | Додав: broskaschool75 | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

Засідання Школи молодого вчителя в Бросківській ЗОШ
15 листопада 2016 р. згідно плану роботи РМК в Бросківській ЗОШ відбулось засідання  Школи молодого вчителя початкових класів на чолі з методистом РМК Раділовою С.С..
 Світлана Семенівна пояснила молодим вчителям, що «урок – основна форма організації навчального процесу», розповіла про основні зміни в програмах початкової школи, особливості оцінювання.
Практичним закріпленням теоретичного матеріалу стало відвідування уроків досвідчених вчителів: Рубцової Наталі Олександрівни вчителя вищої категорії, старшого вчителя та Бордіян Галини Андріївни вчителя вищої категорії, старшого вчителя. На уроці літературного читання у 2 класі Наталя Олександрівна продемонструвала різноманітні форми роботи з текстом. Галина Андріївна з учнями 4 класу на уроці української мови показала індивідуальну роботу дітей з різними за складностями завданнями.
Після уроків старші вчителі поділились своїми знаннями, методами роботи та відповіли на запитання молодих колег. Наприкінці засідання методист, Раділова Світлана Семенівна, надала рекомендації та пам’ятки як здійснити самоаналіз уроку.    
     
 

 

Переглядів: 358 | Додав: 28xxx74 | Дата: 16.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 »