В Бросківській школі пройшов тиждень хімії

             З 17.10.17 по 20.10.17 в Бросківській ЗОШ проходив тиждень хімії, план заходів якого учням було оголошено на шкільній лінійці вчителем хімії Штирбуловою Таісією Василівною. Вже традицією стає під час тижня хімії, коли вчителі і учні 7-11 класів, заходячи зранку до школи, повинні відповісти на питання щодо знань основних хімічних понять.

             Учням 2-х – 6-х класів були запропоновані цікаві досліди з хімії, які демонстрували учні 11 класу Гребенюк Т., Гаврилов Є., Бондар К., Щербина С. Діти з захопленням спостерігали за перетвореннями речовин і в кінці зробили висновок про безпечне використання незнайомих сполук. В 8-х класах організована вікторина, в якій учні поглибили знання про хімічні елементи, відвідавши станції «Біологічна», «Географічна», «Літературна».Кращі знання показали учні Шорохов В.(8-Акл.), Діденко О.(8-Акл.), Бондарь І.(8-Бкл.), Суліма Г.(8-Бкл.), Пагава І.(8-Бкл.), Артеменко М.(8-Бкл.).

           Завершився тиждень конференцією «Елементи життя». Учні 11 класу Гаврилов Є., Корольова А., Скіценко А. приготували в цікавій формі інформацію про основні хімічні елементи живих організмів, демонстрували досліди, загадували загадки. Кращі знання та високу активність проявили з присутніх на конференції учнів 9-10 класів – Пушенко Г.(10кл.), Урсов С(10кл.), Лепська Я.(10кл.), Гончаров П.(9-Акл.).

  

  

Переглядів: 216 | Додав: broskaschool75 | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

Безпека - наше все

 

Безпека – це життя людини,

Безпека – це наше майбуття.

Прийміть до серця світ природи –

Прекрасне буде всіх життя!

Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Оскільки основи мислення закладаються у дитини в сім’ї, «материнська школа» повинна сформувати у дитини перші уявлення про навколишній світ і місце людини в цьому світі. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини.

Виховання в сім’ї залежить від загальної культури батьків, яким гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення.

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.

В Бросківській ЗОШ з 23 по 27 жовтня був проведений Тиждень безпеки життєдіяльності.

Відповідно до тематики Тижня в комплексі були проведені заходи:

- загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня;

- конкурс на кращий учнівський малюнок на тематику Тижня;

- виховні години, години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня;

- брейн рінги серед учнів на знання основ безпеки життєдіяльності;

- уроки – конференції для учнів на тему здорового харчування;

Учні не залишалися байдужими і приймали активну участь у всіх заходах на таку серйозну тематику.

 

 

 

 

Переглядів: 215 | Додав: broskaschool75 | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

«Посвята в козачата»

           16 листопада 2017 року в Бросківській школі пройшов цікавий захід «Посвята в козачата», в якому прийняли активну участь учні 5-А та 1-Б класу. Було відкрито великий довгостроковий проект «Від минулого в майбутнє», відроджено наставництво серед шкільних колективів 5-А та 1-Б класу.

            Мета проекту: мотивувати учнів цікавитися історичним минулим своєї Батьківщини, вивчати життя своїх пращурів, історію козацтва, відчути почуття любові до рідної землі давніх українців, зануритися у їх думки та справи. На І засіданні клубу юних істориків організатори, класні керівники 5-А класу Журавльова І.І. та 1-Б класу Іовчева В.В., намагалися розширити знання школярів про козаків, виховати в дітей любов до рідного краю, бажання бути гідними синами України, прагнути стати сильними, здоровими, розумними.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

                          

 

Переглядів: 213 | Додав: broskaschool75 | Дата: 19.11.2017 | Коментарі (0)

Співпраця центру зайнятості та школи

                 Поняття «профорієнтація» здається зрозумілим кожному, хто знайомиться з ним навіть вперше – це орієнтація школярів на ті або інші професії. Адже, важко не розгубитися у великій кількості професій. До того ж, їх кількість постійно збільшується. Щоб вибір професії був справді свідомим і вільним, необхідно врахувати різні фактори: інформованість про світ професій, знання своїх особистісних особливостей, уміння співвідносити особисті якості з вимогами, які пред’являють професія і спеціальність. Це поетапний і відповідальний процес. Тож школа та служба зайнятості проводить поетапну активну профорієнтаційну роботу зі школярами різних вікових категорій.

                  10 листопада випускники Бросківської ЗОШ відвідали Ізмаїльський центр зайнятості. Під час цієї екскурсії учні мали змогу ознайомитися з інформацією про актуальні професії в нашому регіоні, попрацювати з довідковими матеріалами відносно професій, які їх цікавлять  та отримати консультацію не тільки центру зайнятості, але й представника Ізмаїльського районного центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Також було організовано перегляд профорієнтаційних відеороликів , показано де і як можна самостійно отримати інформацію на сайті центру зайнятості (пройти профорієнтаційний тест, отримати інформацію про ЗНО тощо).

   

     

   

   

   

                  Не менш захоплюючою стала екскурсія до Ізмаїльської пожежно-рятувальної частини, під час якої учні мали змогу розширити уявлення про професію рятувальника , про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення, а також отримати інформацію про вступ до відомчих вищих навчальних закладів цивільного захисту України.

                 Основною метою відвідування центру зайнятості  було донесення думки учням про важливість правильного вибору професії.  Випускник, який вірно  обере  свій професійний шлях, обов΄язково знайде своє місце в суспільстві .

                                                      психолог Бросківської ЗОШ  Проскуріна І.В.

 

  

   

   

   


 

Переглядів: 197 | Додав: broskaschool75 | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

"День туризму"

Весело, цікаво і незабутньо пройшов в Бросківській ЗОШ День туризму.

Вчителі фізкультури Фтомович Г.Д., Клименко С.С., викладач курсу «Захист Вітчизни» Мрочко М.О. підготували цікаві етапи змагань для 5-6 класів, 7-8 класів та 9-11 класів. Переможцями в цих змаганнях стали 5-Б клас (керівник Трифонова Н.М.), 7-Б клас (керівник Решельян Л.В.), 9-Б клас (керівник Степаненко О.М.).

Захопливим моментом був пошук «скарбу», який знайшли учні 5-Б класу (керівник Трифонова Н.М.), 7-Б класу (керівник Решельян Л.В.) і 9-А клас (керівник Ніколаєва С.В.)

В фіналі свята всі зібрались навколо великого вогнища, де звучали туристичні пісні під гітару. Діти задоволені пішли додому.

Спонсором «скарбу»  в черговий раз виступив місцевий підприємець Гудь Дмитро Миколайович, який зробив посильну скидку в придбанні морозива. Саме воно і було тим «скарбом».

Переглядів: 237 | Додав: broskaschool75 | Дата: 16.10.2017 | Коментарі (0)

Лінійка, присвячена відкриттю VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. 

Т. Г.  Шевченка

Шевченко і в наші дні своїм правдивим гарячим словом надихає людей праці, виступає в лавах сил, що борються за відвернення воєн, за світле майбутнє…

В Бросківській ЗОШ відбулася загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.. Т. Шевченка.

В гарно прикрашеній аудиторії лунали вірші Шевченка і гарні слова про великого Кобзаря.

Вчителі-словесники Філіпова Н.В., Клопот С.Б., Янсон Л.З. розповіли про учасників, умови конкурсу і про заохочення.

Директор школи Водзяновська А.П. запросила всіх бажаючих прийняти участь в мовно-літературному конкурсі і отримати найвищі результати.

«Не одцурайтесь своєї мови

Ні в тихі дні, ні в дні громові»

 

ЗДНВР                                              Щербина М.С.

                   

Переглядів: 212 | Додав: broskaschool75 | Дата: 16.10.2017 | Коментарі (0)

«Щедрість рідної землі»

Традицією вже стало проводити в Бросківській ЗОШ шкільний етап виставки досягнень юних натуралістів «Щедрість рідної землі» на початку жовтня. Завдяки вчителям  праці, керівнику гуртка «Умілі ручки» і класним керівникам школи, на виставці було представлено 63 експонати.  Це вироби з природнього матеріалу – дерева, шпагату, соломи, насіння, крупи. 35 експонатів достойно представили нашу школу на районній виставці. Всіх учасників виставки вітав дівочий вокальний ансамбль «Мрія» під керівництвом Фірсової О.Г.

Яскраво був представлений нашою школою куточок «Музей хліба»,  де над  дослідницькою роботою  працював колектив учнів 10 класу на чолі з Дімою Юлією  Георгіївною. А учні 1-11 класів із своїми батьками розкрили зміст цієї роботи різноманітною випічкою – караван, печиво, торти та інші вироби із тіста. Сподіваємося, що виставка залишить приємні спогади в пам’яті дітей.

Переглядів: 203 | Додав: broskaschool75 | Дата: 16.10.2017 | Коментарі (0)

Благодійна акція «Діти-дітям»

Протягом вересня 2017 року в Бросківській школі соціальним педагогом та волонтерами школи з числа учнів 9-10 класів була організована та проведена благодійна акція «Діти-дітям». Учні школи із задоволенням ділилися шкільним приладдям, одягом та взуттям з учнями сімей з важким матеріальним становищем, дітьми-сиротам, позбавленими батьківського піклування, інвалідами, родинами переселенців із зони бойових дій, дітьми учасників АТО. Дякуємо всім, хто прийняв участь!

Соціальний педагог

 

Переглядів: 207 | Додав: broskaschool75 | Дата: 01.10.2017 | Коментарі (0)

     Тиждень "БЕЗПЕКА РУХУ" 

       В рамках місячника «Увага! Діти на дорозі!» в Бросківській школі з 07.09 по 11.09 насичено  пройшов тиждень «Безпека руху». До школи був запрошений інспектор Ізмаїльського відділу поліції в Одеській області лейтенант поліції Чолак Сергій Миколайович, який в доступній формі провів практичні заняття з учнями 7-х , 6-х , 8-х і 9-х класів про рух пішоходів, велосипедистів і мопедистів. Цікава вікторина відбулася з учнями 4-х класів біля стендів про безпеку дорожнього руху.

       Протягом тижня уроки дорожньої грамотності організовані в 9-А класі(кл.кер. Ніколаєва С.В.) і 10 класі(кл.кер.Діма Ю.Г.) «Безпека на дорозі залежить від кожного». Педагогом-організатором Усовим С.В. проведена вікторина для учнів 10-11 класів «Правила руху завчи до ладу, щоб ненароком не потрапить в біду».

      Попереджені значить озброєні. Ми сподіваємось, що діти Бросківської школи будуть ще уважнішими в різних ситуаціях на дорозі.

                                                                         Щербина М.С., ЗДНВР

 

​​​​​​

Переглядів: 203 | Додав: broskaschool75 | Дата: 17.09.2017 | Коментарі (0)

1 Вересня - Перший день Знань

 В нашій школі ми щодня,                                    Розвиваємось фізично 

 Отримуємо нові знання                                      Інтелектуально та гуманістично 

 Вчимось читати та писати                                  Поважайте вчителів 

 І самостійно рахувати                                         Та любіть усіх без слів! 

 

​​​​​​

​​​​​​

Переглядів: 214 | Додав: broskaschool75 | Дата: 16.09.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »