«Героям Крут присвячується…»

Весь тиждень з 29.01 по 2.02 в Бросківській ЗОШ проходили патріотичні виховні години, які були присвячені загиблим під Крутами студентам та школярам 29 січня 1918 року, захищаючи державу від більшовицьких загарбників.

Урок проходив в стилі уроку – реквієму під назвою «Героям Крут присвячується…» На уроці діти подивилися фото та відеоматеріали про ці події, прослухали про героїзм юнаків та про події, що передували битві на ст. Крути від педагога – організатора Усова С. В. Діти з захватом слухали вчителя та дивилися відеореконструкцію цих жахів революції та одночасно українського героїзму.

В кінці уроку вчитель з дітьми запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв України, що кували шлях до Незалежності нашої Батьківщини.

 

Переглядів: 238 | Додав: broskaschool75 | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

День соборності

 

Людської пам‘яті свіча хай запалає,

Коли життя знов набирає силу.

В ім‘я народу хай вона палає

За муки, за життя і за могили

Хай вдячна пам‘ять наша звеличає.

 

День Соборності України і роковини загибелі активістів Євромайдану, в Бросківській ЗОШ відзначили урочистою лінійкою в Залі Патріотизму школи, на якій були присутні учні 3-9 класів. Педагог-організатор Усов С.В. підготував учнів 8-го класу з інформацією про події 22 січня 1919 року, про проголошення Акта Злуки. Хвилиною мовчання пом‘янули активістів Євромайдану, Героїв України (посмертно) С.Нігояна та М. Жизневського, які своє життя віддали за незалежність і свободу нашої країни. Про Акт Злуки діти переглянули документальне відео. Цей день, день 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

 

Єднаймось в злагоді та дружбі,

Та й будем гожі, будем дужі.

 

 

                                Заступник директора з НВР                        Щербина М.С.

 

         

   

   

Переглядів: 231 | Додав: broskaschool75 | Дата: 26.01.2018 | Коментарі (0)

ОГОЛОШЕННЯ!

 

У зв'язку зі спалахом захворюваності на кір

в Одеській області та об'явленням про

спалах захворюваності на кір в

Ізмаїльському районі та м. Ізмаїл, учбовий

процес призупинено до  22.01.2018 р.

 

Адміністрація школи

Переглядів: 229 | Додав: broskaschool75 | Дата: 12.01.2018 | Коментарі (0)

Новорічні свята

 

        Весело і гамірно пройшли Новорічні свята. Для учнів 1-4 класів була новорічна казка, де Баба Яга (Дойчеоглу Н., учениця 10 класу), з Кощеем (Артеменко М., учень 8-Б класу), Лісовим (Гавриловим Є., учень 11 класу) і Кікіморою (Лепською Х., ученицею 10 класу) хотіли відібрати у малечі подарунки. Але, як завжди, добро перемогло зло, не завадило цьому навіть Страховидло (Бондар І., учень 8-Б класу). Дід Мороз (Клименко С.С., вчитель фіз.. культури) і Снігуронька (Скиценко А., учениця 11 класу) порозважались із дітворою і всі отримали подарунки, навіть злі сили.

 

         Для 5-7 класів було влаштовано новорічний детектив, де Дід Мороз (Усов С.В., педагог-організатор) розшукував Снігуроньку серед ватаги розбійників (учнів 11 класу Гаврилова Є., Бойченко Н., Бондар К. і Сави Р.) Допомогли йому Шрек (Павлів Д., учень 9-Б класу) і Осел (Волканов Є., учень 8-Б класу). Завершилось святкування в школі «Новорічною дискотекою» для учнів 8-11 класів з іграми, розвагами и традиційною новорічною лотереєю.

 

         Адміністрація школи разом з учнівським колективом щиро дякують батьківському комітету і постійному спонсору новорічних свят, підприємцю Бураковій Світлані Анатоліївні в придбанні новорічних подарунків для кожного учня школи.

 

Заступник директора Щербина М.С.

  

  

  

  

Переглядів: 471 | Додав: broskaschool75 | Дата: 12.01.2018 | Коментарі (0)

Зимня казка

 

Природа спить уже довкола

Згорнувшись під килим зимовий

Морозне небо мерехтить

Сніжок додолу скрізь летить

 

Свята у гості завітали

І Новий рік, й Різдво Христове

Щоб ми всіх рідних привітали

Були щасливі та здорові

Переглядів: 226 | Додав: broskaschool75 | Дата: 12.01.2018 | Коментарі (0)

Привітання Святого Миколая

 

        Вже стало традицією, що в День Святого Миколая до учнів Бросківської ЗОШ прибув сам Святий Миколай. Він привітав дітей зі святом, побажав здоров’я, розуму, порядності та поваги один до одного, до батьків, вчителів і, звичайно, до самого себе. Ніхто з дітей не залишився без подарунку та навіть не отримав ні однієї різочки. А сприяли цьому батьківський комітет кожного класу і педагог-організатор Усов С.В. Миколай пішов, щоб на наступний рік прийти знову, порадувати дітей і подарувати можливість вірити в диво.

 

Від хати до хати біленьким сніжком

Ходить Святий Миколай із мішком,

Приносить дарунки на втіху,

Радості море і щирого сміху!

 

 

 

Переглядів: 287 | Додав: broskaschool75 | Дата: 12.01.2018 | Коментарі (0)

День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

 

    Минуло XX століття, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм не добрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій; він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

    До дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС в Бросківській ЗОШ на святкову лінійку для учнів 5-11 класів до Зали Патріотизму був запрошений житель с.Броска, Герой ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Грушко Георгій Павлович. Він з болем згадав ті рокові моменти ліквідації катастрофи, показав старі фотографії своїх товаришів. Хвилиною мовчання пом’янули загиблих в Чорнобильській трагедії.

 

Руки ваших батьків цілує вся Україна,

Перед подвигом вашим схиляється вся країна.

 

ЗДНВР Щербина М.С.

  

Переглядів: 211 | Додав: broskaschool75 | Дата: 12.01.2018 | Коментарі (0)

Вшанування загиблих від Голодоморів

      

 

    В українському літописі чимало славних дат. Але існують трагічні, як 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 рр. ХХ століття… роки неймовірного горя, коли за часів новітньої кріпосної системи на родючих землях України йшли з життя мільйони людей.

    Ці голодні часи був штучно організовані з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

    12 вересня 1990 року на древній полтавській землі за рішенням громадян насипано курган Скорботи, де і було започатковано День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. Починаючи з цього дня, кожного року люди всієї країни вшановують загиблих від цих страшних подій.

    Так, 24 листопада 2017 року у Бросківській ЗОШ пройшла скорботна лінійка під гаслом «Україна пам‘ятає, світ визнає», яка відображала події, пов’язані з голодоморами. Учні пом’янули хвилиною мовчання загиблих від голоду та запалили свічку пам’яті. Лінійку підготувала вчитель історії Лепська Н.І. разом з учнями 10 класу.

    Тарахтієнко А.М., вчитель історії, разом з учнями 10 класу поклали квіти до пам‘ятного знаку поховання жертв голодоморів, який знаходиться на цвинтарі с.Броска.

    Не звільняється пам'ять, відлунює знову роками.

 

Я зітхну… Запалаю обгорілу свічу.

Помічаю: не замки твердині, не храми –

Скам’янілий чорнозем – потріскані стін плачу.

Піднялись, озиваються в десятиліттях

З далини, аж немов з кам’яної гори

Надійшли. Придивляюсь «Вкраїна, двадцяте століття»

І не рік, а криваве клеймо: «Тридцять три».(Адлер Королів)

 

Заступник директора Щербина М.С.

 

 

 

 

Переглядів: 222 | Додав: broskaschool75 | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

Тиждень толераності в Бросківській ЗОШ

       Сучасна культурна людина – це не тільки освічена людина, це людина, яка має почуття самоповаги та повагу оточуючих. Толерантність вважається ознакою високого духовного та інтелектуального розвитку індивідуму, групи людей, всього суспільства в цілому.

       З метою формування в учнів принципів терпимості та розвитку толерантних настанов з 13 по 17 листопада 2017 року в Бросківській ЗОШ психологічною службою школи було та проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.

       Тижня були проведені заходи, направлені на розвиток дружніх відношень, толерантного спілкування. Так, діти із задоволенням прийняли участь у акціях та конкурсах «Побажання у подарунок». «Обійму безкоштовно», «Паркан відвертості», мали змогу пройти самотестування «Чи толерантна ти людина?» Також психологом та соціальним педагогом школи проводились години спілкування з учнями «Толерантна та інтолерантна особистість», «Хто така толерантна людина», «Квітка толерантності».

       Закінчився тиждень толерантності проведенням учнівської наукової конференції «Віра, що змінює світ» (8-11 клас).

 

Соціальний педагог Малахова М.В.

 

 

 

 

 

Переглядів: 261 | Додав: broskaschool75 | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

День українського козацтва

             На свято Покрови Пречистої Богородиці наша країна відзначала День українського козацтва, а від 14 жовтня 2014 року, згідно указу президента України, ми будемо відзначати ще й День українського козацтва та День української армії.

             Адже, не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Важко переоцінити і те, що зараз відбувається на Україні, а саме подвиги наших українських солдат, воїнів, чоловіків, які на даний момент захищають суверенність та незалежність Батьківщини. Саме тому це свято таке важливе та актуальне сьогодні.

            В цей день у школі було проведено ряд заходів з патріотичного виховання. Педагог-організатор Усов С.В. та заступник директора з навчально – виховної роботи Щербина М. С. провели загально шкільні змагання «Козацькі розваги» серед учнів 5 – 11 класів. Змагання поділялися на кілька етапів: конкурс стройової козацької пісні, спортивні змагання «Козацькі забави» та творчій конкурс. Переможцями стали учні 5 –Б, 6 – Б, 7 – Б, 10 та 11 класів.

            Вчителі фізкультури Фтомович Г.Д. та Клименко С.С. для учнів 5 – 7 та 8-11 класів на спортивній площадці провели «Козацькі забави», що включали в себе естафети, перетягування канату та вільну боротьбу.

          Учні школи змагалися, показували свої спортивні здібності та готувалися бути гідними захисниками Батьківщини.

 

 

                                    

Переглядів: 271 | Додав: broskaschool75 | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »